Comisia Europeana a declarat ca fuzionarea Gazprom si Naftogaz este o chestiune care tine doar de Kiev si de Moscova, a declarat purtatoarea de cuvant Marlene Holzner, relateaza RIA Novosti.
"Este vorba despre o decizie interna a guvernelor respective", a spus el, subliniind ca CE nu dispune de detalii despre propunerea rusa, scrie NewsIn.

Fostul lider ucrainean Viktor Iuscenko a denuntat propunerea premierului rus si a cerut UE "sa nu urmareasca pasiv acest proces, ce risca sa distruga statul ucrainean si sa provoace tensiuni in Europa.

Premierul rus Vladimir Putin a propus vineri ca societatea rusa Gazprom si cea ucraineana Naftogaz sa formeze o companie mixta.

Anterior, seful corporatiei ruse nucleare Rosatom, Serghei Kirienko, a spus ca Rusia si Ucraina ar putea forma o companie mixta in domeniul nuclear in baza Atomenergomash, din partea rusa, si Turboatom, din partea ucraineana.

"Suntem pregatiti sa facem acelasi lucru in domeniul gazului. Am sugerat fuziunea Gazprom si Naftogaz", a spus Putin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri