"Sonda Latif North-1 a fost facuta la 3 km nord de campul gazeifer descoperit in Latif in anul 2007 si a testat cu succes aproximativ 7.400 barili echivalent petrol (bep)/zi de gaze naturale dintr-o zona de gaze din cadrul Lower Goru Formation la o adancime de 3.350 metri. Pana acum, aceasta este cea mai performanta zona din blocul Latif", se arata in comunicatul OMV.

Latif North-1 reprezinta cel de-al treilea succes de forare din regiunea Latif dupa descoperirea Latif-1 din 2007 si Latif-2 din 2008. Cele doua sonde produc in prezent aproximativ 4.830 bep/zi de gaze naturale procesate in cadrul centralei de procesare Kadanwari operate de OMV si care sunt distribuite pe piata locala din Pakistan, potrivit informatiilor transmise de OMV.

"Rezultatele testelor in Latif North-1 indica o crestere substantiala a rezervelor de gaze recuperabile. Pe baza acestui rezultat incurajator, planul de dezvoltare a terenului va include forarea unor sonde suplimentare", se mai arata in comunicat.

Descoperirile din blocul Latif si infrastructura existenta in campurile de productie sunt localizate in apropierea pietelor de transmitere si distributie de gaz a celor doua companii din Pakistan - Sui Northern Gas Pipelines, respectiv Sui Southern Gas Company.

Suplimentarea cu noi rezerve, prin intermediul activitatilor de explorare, consolideaza pozitia acestei regiuni ca nod strategic.

OMV detine un portofoliu international echilibrat de E&P in 17 tari, organizat in jurul a sase regiuni-cheie, respectiv: Europa Centrala si de Est, Africa de Nord, Europa de Nord-Vest, Orientul Mijlociu, Australia/Noua Zeelanda si Rusia/regiunea Caspica. Volumul productiei zilnice a OMV este de aproximativ 317.000 bep/zi in timp ce rezervele companiei la sfarsitul anului 2009 se ridicau la aproximativ 1,19 miliarde bep.

OMV (Pakistan) Exploration GmbH, subsidiara 100% a OMV, reprezinta cel mai mare producator international de gaze naturale in ceea ce priveste volumele operate in Pakistan. OMV efectueaza expertiza in capcanele stratigrafice de hidrocarbon si pentru descoperirile si productiile din campurile Sawan, Miano, Tajjal si Latif.

Grupul austriac opereaza peste 87.000 bep/zi de gaze naturale, acoperind aproximativ 13% din cererea Pakistanlui pentru gaze naturale, ca operator al campurilor gazeifere, precum si prin instalatiile de procesare ale Kadanwari si Sawan. In prezent productia neta totala zilnica a OMV in Pakistan este de aproximativ 17.000 bep/zi.

Cu vanzarile grupului de 17,92 miliarde euro si o forta de munca de 34.676 de angajati in 2009, OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala austriaca listata la bursa. OMV activeaza in 12 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M).

In domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 17 tari pe patru continente. In domeniul Gaz si Energie (G&P) OMV vinde aproximativ 13 miliarde mc gaze naturale pe an. Prin intermediul retelei de gaze de 2.000 km in Austria, domeniul G&P transporta anul aproximativ 75 miliarde mc de gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) are un volum de tranzactionare de aproximativ 23 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, unul dintre cele mai importante centre de gaz din Europa Continentala.

OMV detine rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,19 miliarde bep, o productie zilnica de 317.000 bep in 2009 si o capacitate anuala de rafinare de aproximativ 26 milioane tone. In prezent, OMV detine 2.433 statii de distributie carburant. Cota de piata a grupului in segmentul Rafinare & Marketing in regiunea Dunarii este in prezent de 20%.