Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat ca ar putea cobori in curand ratingurile Portugaliei, pe fondul inrautatirii situatiei bugetare a tarii, care afecteaza costurile de finantare, si temerilor legate de contagiunea crizei bugetare din Grecia.
Agentia a plasat ratingul 'Aa2' al Portugaliei in curs de evaluare in vederea unei posibile retrogradari, peste trei luni. Ratingul actual este al treilea cel mai scazut din categoria celor cu recomandare investitii (investment grade), informeaza NewsIn.

''Actiunea reflecta recenta deteriorare a finantelor publice ale Portugaliei, dar si provocarile legate de cresterea economica pe termen lung'', se spune im comunicatul Moody's. Analistii agentiei considera ca ''riscurile crescute de discriminare pe pietele finanicare ar putea majora costurile de finantare ale Portugaliei pe o perioada destul de lunga''.

Agentia subliniaza ca prima de risc pentru datoria Portugaliei s-a majorat cu 24 de puncte de baza pana la 276 puncte de baza, dupa ce a atins un nivel maxim de 299 puncte de baza in 28 aprilie.

De asemenea, deficitul bugetar al Portugaliei a fost al patrulea ca marime din zona euro in 2009, iar agentia Standard & Poor’s a retrogradat Portugalia saptamana trecuta.

''Revizuirea pentru o posibila retrogradare va lua in calcul o repozitionare a ratingurilor Portugaliei care sa reflecte evolutia negativa a indicatorilor de credit'', a declarat Anthony Thomas, analist la Moody's Sovereign Risk Group. ''In contextul unei economii mici si cu crestere lenta, asemenea indicatori de credit nu mai sunt in concordanta cu ratingul Aa2'', a mai spus Thomas.

Portugalia are ratingul 'A' din partea Standard & Poor’s si 'AA' de la Fitch.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri