Grupul de asigurari elvetian Zurich Financial Services a raportat o crestere de 76% a profitului net in primul semestru din 2010 in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, desi a platit despagubiri semnificative in timpul perioadei de referinta.
Veniturile nete au atins nivelul de 935 milioane de dolari de la 362 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut, depasind estimarile analistilor.

Profitul din afacerile cu asigurari generale a scazut cu 30% pana la 621 milioane de dolari in cea mai mare parte din cauza pierderilor rezultate in urma curemurului din Chile, a explicat compania. Rata combinata, un indicativ al profitabilitatii in industria asigurarilor, a crescut cu 3,3 puncte procentuale pana la 99%, in contextul in care un nivel situat sub 100% indica o profitabilitate ridicata.

Profitul din asigurarile de viata au crescut cu 23% pana la 183 milioane de dolari, in timp ce venitul net din investitii a avansat cu 0,6 puncte procentuale pana la 1%.

Veniturile obtinute din operatiunile Farmers Exchanges (companie de asiguratori pe care Zurich Financial o administreaza, dar nu o detine integral) au crescut cu 13% pana la 703 milioane de dolari.

Analistii de la Zuercher Kantonalbank au apreciat ca pozitive rezultatele financiare ale asiguratorului din primul trimestru al anului, dar au amintit de scaderea capitalului social sub 2 miliarde de dolari in urma dividendelor platite actionarilor.

Actiunile companiei au crescut, pe bursa din Zurich, cu 0,3% pana la 235,20 franci elvetieni (209,87 dolari) per actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri