Agentia de evaluare financiara Moody's a publicat un material in care atrage atentia asupra posibilei extinderi a crizei datoriilor publice din anumite tari europene asupra sistemelor lor bancare, asa cum s-a intamplat in cazul Greciei.
In materialul intitulat ''Riscurile de contagiune asupra tarilor europene - Partea 1: Evaluarea impactului asupra sistemelor bancare din Europa de Sud, Irlanda si Marea Britanie'', agentia atrage atentia asupra posibilitatii repetarii scenariului din Grecia, unde datoriile de stat si criza ce a urmat au afectat bancile elene, in alte tari, cum ar fi Portugalia, Spania, Italia, Irlanda si Marea Britanie, citeaza NewsIn.

"Fiecare dintre sistemele bancare ale acestor tari se confrunta cu probleme de magnitudini diferite'', subliniaza Moody's, dar faptul ca au acumulat datorii publice importante ar putea ''antrena amenintari asemanatoare si foarte reale'', releva raportul.

Raportul Moody's, primul dintr-o serie de doua materiale, se bazeaza pe o prezentare efectuata de analistii agentiei investitorilor din diverse orase europene pe parcursul lunii aprilie 2010. Cea de-a doua parte a seriei, care va fi publicata in curand, va prezenta expunerile si capitalurile implicate din sistemele bancare majore ale Europei, cu accent pe cele mai vulnerabile patru tari. Agentia nu a specificat inca numele acestora.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri