In materialul intitulat ''Riscurile de contagiune asupra tarilor europene - Partea 1: Evaluarea impactului asupra sistemelor bancare din Europa de Sud, Irlanda si Marea Britanie'', agentia atrage atentia asupra posibilitatii repetarii scenariului din Grecia, unde datoriile de stat si criza ce a urmat au afectat bancile elene, in alte tari, cum ar fi Portugalia, Spania, Italia, Irlanda si Marea Britanie, citeaza NewsIn.

"Fiecare dintre sistemele bancare ale acestor tari se confrunta cu probleme de magnitudini diferite'', subliniaza Moody's, dar faptul ca au acumulat datorii publice importante ar putea ''antrena amenintari asemanatoare si foarte reale'', releva raportul.

Raportul Moody's, primul dintr-o serie de doua materiale, se bazeaza pe o prezentare efectuata de analistii agentiei investitorilor din diverse orase europene pe parcursul lunii aprilie 2010. Cea de-a doua parte a seriei, care va fi publicata in curand, va prezenta expunerile si capitalurile implicate din sistemele bancare majore ale Europei, cu accent pe cele mai vulnerabile patru tari. Agentia nu a specificat inca numele acestora.