Ambasadorul rus la Bucuresti, Alexander Churilin, a declarat ca Rusia isi cunoaste foarte bine vecinii din Europa, mentionand ca economia joaca un rol foarte important in dezvoltarea relatiilor, dar ca, in unele cazuri, relatiile comerciale se situeaza putin in urma dialogului politic.
Intrebat daca exista un potential mult mai mare pentru dezvoltarea legaturilor comerciale dintre Romania si Rusia, Churilin a evitat un raspuns direct, dar a spus ca "sunt perspective de dezvoltare a relatiilor si cu alte tari".

"Cel mai important este faptul ca Rusia isi cunoaste foarte bine vecinii din Europa si vecinii nostri ne cunosc foarte bine", a subliniat ambasadorul rus la Bucuresti, potrivit NewsIn.

El a mentionat ca economia joaca un rol foarte important in dezvoltarea relatiilor Rusiei cu tarile din Europa. "In privinta unor tari pot spune ca este un fundament real, in unele cazuri, relatiile conomice sunt putin in spatele dialogului politic. Nu avem inamici, nu avem nevoie de inamici. Daca cineva vrea sa se imprietenesca cu noi, nu avem nimic impotriva, dar suntem deschisi si disponibili numai la cooperarea sincera", a conchis ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

Alexander Churilin a vorbit in context despre legaturile comerciale dintre Germania si Rusia, la 65 de ani de la razboi, mentionand ca "restabilirea relatiilor speciale dintre Moscova si Berlin influenteaza in cel mai pozitiv mod toata Europa".

El a adaugat ca relatiile Rusiei cu Europa nu se limiteaza doar la legatura cu Germania. "Avem o relatie perfecta cu Franta, relatii foarte bune cu Italia, Spania si, in ultimii ani, si cu Marea Britanie", a spus ambasadorul Churilin, mentionand ca uneori "se speculeaza multe si se pune accentul pe confruntare".

Moscova si Londra au avut mai multe divergente diplomatice in ultimii ani, mergand pana la expulzarea reciproca de diplomati. In schimb, relatiile cu Franta, Germania si Italia, mai ales in domeniul energetic, unde au proiecte comune, au cunoscut o ascensiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri