Grupul Lufthansa a inregistrat un profit net de circa 416 milioane de euro, in primele noua luni ale anului. Profitul operational a atins 471 milioane de euro, in crestere cu peste 87%, fata de perioada similara din 2004, informeaza Rompres. Profitul net a crescut cu peste 150%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand s-a cifrat la 164 milioane euro.

„Chiar si in vremuri tulburi, Lufthansa se mentine pe pozitie. In ciuda fluctuatiilor de pret ale petrolului, am crescut profitul utilizand potentialul nostru de piata. Strategia este corecta. Am transformat oportunitatile in succes“, a afirmat Wolfgang Mayrhuber, director executiv si presedinte al companiei.

Lufthansa are lichiditati mai mari de patru miliarde euro si este, practic, lipsita de datorii. In primele noua luni ale acestui an, Lufthansa a inregistrat o cifra de afaceri de 13,3 miliarde euro, reprezentand o crestere de 4,3% fata de aceeasi perioada a anului 2004.

Cresterea puternica a pretului petrolului a ridicat cheltuielile operationale cu 5,3%, adica la 13,8 miliarde euro.

Pe perioada acestor noua luni, Grupul Lufthansa a cheltuit 1,8 miliarde euro pentru kerosen, cu 550 milioane euro (42,6%) mai mult decat in primele trei trimestre ale anului 2004.