Deputatii germani au votat participarea la planul de ajutorare a Greciei, prin care Germania ar urma sa ii acorde un imprumut de 22,4 miliarde euro pe o perioada de trei ani.
Legea adoptata de 390 din cei 601 deputati din Bundestag va urma sa treaca de votul camerei superioare a parlamentului in dupa amiaza zilei de vineri, dupa care va trebui semnata de presedintele republicii, in contextul in care cancelarul german Angela Merkel participa la un summit european la Bruxelles.

Aceasta ''lege de stabilizare a uniunii monetare'' era necesara pentru deblocarea creditului de catre banca KfW Kommunalbank, acesta urmand a fi garantat de statul federal german. Anul acesta, Germania va imprumuta Greciei 8,4 miliarde euro, urmand ca restul de 14 miliarde euro sa fie livrate in 2011 si 2012.

Astfel, Germania va deveni cel mai mare finantator al planului de sustinere a Greciei, care prevede credite bilaterale in valoare totala de maximum 80 miliarde euro din partea tarilor zonei euro si alte 30 miliarde euro din partea Fondului Monetar International (FMI) pe o perioada de trei ani.

Germania a ezitat sa adopte legea pentru Grecia din cauza presiunilor exercitate de opinia publica, ostila masurii, in contextul in care duminica vor avea loc alegeri regionale ce s-ar putea dovedi riscante pentru coalitia condusa de Angela Merkel.

Guvernul a incercat sa asigure o majoritate confortabila pentru acest vot, negocierile fiind continuate inclusiv joi cu partidele din opozitie, in special cu SPD (partidul social democrat din Germania), insa fara succes.

Alesii social-democratilor s-au abtinut in final, in timp ce verzii au votat in favoarea planului de ajutorare, iar neo-comunistii (Die Linke) au votat impotriva.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri