Valoarea veniturilor este cea mai mare din ultimii trei ani, dupa ce grupul a preluat compania de transport feroviar Burlington Northern Santa Fe si datorita revenirii vanzarilor de diamante, a zborurilor de lux si a vehiculelor de agrement.

Achizitia Burlington Northern Santa Fe in valoare de 27 miliarde dolari, cea mai mare preluare din cariera lui Buffett, a oferit Berkshire Hathaway venituri de 2,1 miliarde dolari de pe urma cresterii transportului de marfuri.

Compania oracolului din Omaha, cum este supranumit Warren Buffett, a trecut pe profit in primul trimestru al anului, cu un rezultat de 3,63 miliarde dolari, fata de pierderile de 1,53 miliarde dolari raportate in aceeasi perioada din 2009.

Vanzarile s-au majorat datorita unitatilor industriale, precum producatorul de jucarii Iscar Metalworking Cos, constructorului de vehicule de agrement Forest River si a companiilor de imbracaminte, ca Fruit of the Loom.

“Aceste operatiuni si-au revenit intr-o anumita masura fata de activitatea slaba inregistrata in primul trimestru din 2009”, se arata in documentatia trimestriala depusa de Berkshire.

De asemenea, contractele derivate incheiate in primul trimestru au generat un castig de 178 milioane lei, comparativ cu pierderea de 166 milioane dolari din perioada ianuarie-martie din 2009.