Italienii de la Generali si-au crescut profitul de cinci ori in T1

Grupul italian de asigurari Generali a inregistrat un profit net de 527 milioane euro in trimestrul I, de cinci ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care volumul de prime brute subscrise a sporit cu 16,2%.
Generali a inregistrat in primul trimestru al acestui an prime brute subscrise de 20,9 miliarde euro,avansul fata de anul trecut fiind sustinut de segmentul de asigurari de viata, scrie NewsIn.

Pe segmentul de asigurari de viata, grupul a raportat o crestere a afacerilor de 25,7%, pana la 14,2 miliarde euro, iar pe partea de asigurari generale, afacerile au stagnat la 6,6 miliarde euro.

Cea mai mare crestere din activitatea de asigurari de viata a grupului a fost inregistrata in Italia, de 36,4% si Franta (27,8%).

Grupul italian este prezent in Romania prin subsidiara Generali Asigurari, ce desfasoara toate tipurile de asigurare, si prin FATA Asigurari, filiala locala a FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol. De asemenea, compania mixta Generali PPF Holding controleaza Ardaf, prin Iberian Structured Investments BV.

Generali are afaceri si pe piata romaneasca a pensiilor private facultative si obligatorii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri