BCE considera ca rata dobanzii cheie este "potrivita"

Banca Centrala Europeana (BCE) a lasat sa se inteleaga ca nu intentioneaza sa modifice dobanda de politica monetara in viitorul apropiat, deoarece rata dobanzii cheie este "potrivita", iar inflatia va ramane "moderata", potrivit raportului lunar al institutiei, informeaza Bloomberg.
"Rata dobanzii continua sa fie la nivelul potrivit. Economia va continua sa creasca intr-un ritm moderat si inegal, iar in ceea ce priveste evolutia preturilor, ne asteptam tot la moderatie", au declarat reprezentantii institutiei, scrie NewsIn.

De la decizia de a mentine dobanda de referinta la nivelul record de 1% pe data de 6 mai, criza tarilor europene a fortat banca centrala sa achizitioneze titluri de stat si sa isi reconfigureze anumite aspecte ale strategiei de consolidare.

Planul bancii centrale urmareste prevederile pachetului de ajutorare in valoare de aproximativ 1.000 miliarde de euro pentru stabilizarea monedei unice europene.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, declara pe 6 mai in cadrul unei conferinte de presa ca reprezentantii bancii nu au discutat despre achizitionarea de titluri de stat, exacerband nervozitatea pietelor europene si temerile investitorilor legate de posibila repetare a crizei din Grecia in Spania sau Portugalia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri