Profitul operational al EADS (European Aeronautic, Defence & Space), compania mama a Airbus, a scazut cu 64% in primele trei luni ale anului, la 83 milioane euro fata de 105,4 milioane euro raportate in T1 2009, potrivit datelor furnizate de companie.
In acelasi timp, profitul net al companiei a scazut cu 39%, pana la 103 milioane euro, in timp ce vanzarile au crescut cu 6 procente, pana la 8,95 miliarde euro, in conformitate cu estimarile anterioare.

Cu ocazia anuntarii rezultatelor din primele trei luni, compania a facut si estimarile pentru tot restul anului 2010. "Criza nu a trecut inca, mai ales in industria producatorilor de aeronave comerciale unde revirimentul este mai lent. Dupa criza financiara globala, am asisitat la recesiuna catorva state, iar acum suntem martorii deprecierii euro care va mai dura un timp”, a declarat Hans Peter Ring, directorul financiar al EADS.

Airbus a livrat 498 de avioane in 2009, nivel record in istoria companiei, fata de 483 de unitati in 2008.

Luna trecuta, Boeing a anuntat o scadere peste asteptari a profitului din primul trimestru si si-a revizuit in jos estimarile pentru acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri