Compania italiana cu sediul la Torino, Lavazza Coffee Shops, a intrat pe piata din Bulgaria prin achizitia lantului local de cafenele Onda Coffee, tranzactie estimata la 6 milioane de euro.
Inca de la finele lui martie, compania italiana a depus o cerere la Consiliul Concurentei din Bulgaria, prin care solicita aprobarea achizitiei.

Cel mai mare actionar al lantului Onda Coffee – care detine 11 cafenele in Sofia - sunt grecii de la Global Finance, potrivit novinite.com.

Aceasta este cea de-a doua tranzactie din piata cafenelelor din ultimul an, dupa ce lantul britanic Costa Coffee a cumparat rivalul Coffeeheaven, pentru suma de 36 milioane lire sterline.

Lavazza detine in prezent peste 350 de cafenele in Europa, Asia si Statele Unite si 4 unitati de productie in Italia, sase in Europa si una in Statele Unite.

Cu o cifra de afaceri de aproape un miliard de euro anual, Lavazza este unul dintre cele mai mari grupuri de produse alimentare din Italia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri F