Bancile europene ar putea suferi pierderi masive de pe urma masurilor de austeritate luate de statele din Uniunea Europeana care au intampinat probleme financiare din cauza datoriilor.
Bancile europene ar putea pierde pana la 244 miliarde de euro in profituri si majorari de capital de pe urma noilor reguli fiscale propuse de guvernele mai multor state membre UE, potrivit estimarilor analistilor Credit Suisse Group, citati de NewsIn.

"Consideram ca masurile fiscale ar trebui sa ramana un motor important in lunile urmatoare", au declarat analistii de la Credit Suisse Group. Castigurile bancilor europene ar putea scadea cu pana la 37% fata de previziunile actuale pentru 2012, potrivit analistilor.

Bancile s-ar putea confrunta cu noi reguli mai stricte in cazul managementului de capital si lichiditati, precum si cu reguli noi pentru derivative si taxe speciale, sustin analistii de la Credit Suisse. Zece banci, printre care Credit Agricole SA si Commerzbank, ar putea inregistra un deficit de capital de 24 miliarde euro in 2012 din cauza regulilor mentionate.

Analistii au realizat si o lista cu bancile care vor fi afectate cel mai putin de noile masuri fiscale. Printre acestea se numara UBS, Danske Bank, Standard Chartered si UniCredit, care au calificativul "performant" in contextul riscurilor legate de noile norme si care se concentreaza pe creditorii cu o expunere scazuta la datoriile bugetare.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Topul celor mai sigure 100 banci din lume. Cate sunt in Romania