General Motors a trecut din nou pe profit, dupa mai bine de trei ani de pierderi masive inregistrate in urma vanzarii brandului Saab, iar discounturile au scazut pe fondul crizei, informeaza Bloomberg.

Producatorul auto american a anuntat printr-un comunicat de presa ca a inregistrat un profit net trimestrial de 865 milioane de dolari, pe fondul cresterii productiei si a scaderii discounturilor.

Profitul operational al companiei a fost de 1,2 miliarde de dolari in primul trimestru din 2010, la o cifra de afaceri de 31,5 miliarde dolari, iar veniturile ajustate dupa taxe si dobanzi (EBIT) au fost de 1,7 miliarde dolari, pe fondul impactului favorabil datorat vanzarii brandului Saab, anunta NewsIn.

"Suntem multumiti de performantele obtinute in primul trimestru, mai ales de faptul ca am revenit pe profit", a declarat Chris Liddell, vice presedinte si CFO la GM.

"In America de Nord am marit productia pentru a face fata cererii puternice de noi produse pentru brandurile noastre. De asemenea, suntem in crestere pe pietele emergente, ne mentinem costurile sub control, generam cash flow-ul si mentinem in general un echilibru al platilor. Toate acestea reprezinta pasi importanti in fundamentarea unui GM de succes", a adaugat Liddell.

Vanzarile GM au crescut in Statele Unite cu 16,8% la 475.253 autovehicule in primul trimestru, fata de 406.770 vindute in aceeasi perioada a anului trecut, conform cercetatorilor de la Autodata Corp, citati de Bloomberg.

General Motors a redus in primul trimestru discounturile pentru clienti cu o medie de 230 dolari, respectiv 6,7% pe autovehicul, la circa 3.222 de dolari, conform Autodata.

Cresterea profitului se datoreaza si cresterii productiei, dupa ce anul trecut, GM a redus cheltuielile pentru a evita falimentul. Gigantul american a produs 667.085 masini in America de Nord in primul trimestru, ceea ce reprezinta o crestere de 8,5% fata de T4 si va produce 2,7 milioane de autovehicule pe intregul continent american anul acesta, ceea ce reprezinta o crestere de 44% fata de 2009, conform specialistilor de la Robinet si CSM.

De asemenea, GM va relua contractele cu 666 dealeri, va suplimenta in continuare productia si va introduce noi modele pe piata, conform specialistilor de la Robinet.

GM a inregistrat anul trecut pierderi de 3,4 miliarde de dolari in T4 si a cheltuit 1,9 miliarde de dolari din lichiditati. Cifra de afaceri a companiei pe 2009 a fost de 57,5 miliarde de dolari.

GM este prezenta pe piata din Romania din 1997cu o serie de braduri printre care Chevrolet si Opel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si