Dupa obtinerea aprobarii din partea autoritatilor pentru concurenta, magazinele vor trece sub brandul Carrefour Express/Market in urmatoarele luni, relateaza NewsIn.

Ipek detine 27 de supermarketuri in Istanbul, sub brandul Alpark si a inregistrat vanzari nete in valoare de 79 milioane de lire turcesti (aproximativ 41 milioane de euro) in 2009.

Tranzactia ilustreaza strategia Carrefour de consolidare a prezentei lantului in tarile cu economii emergente, unde grupul detine pozitii de varf. Carrefour functioneaza in Turcia prin intermediul subsidiarelor Carrefour SA (58,2% detinuta de grupul Carrefour si 39,8% detinuta de partenerii de la Sabanci) si DiaSA (detinuta in proportie de 60% de Carrefour si 40% de Sabanci). In 2009, vanzarile nete obtinute de Carrefour in Turcia au atins 1,383 miliarde euro prin intermediul celor 26 de hipermarketuri, 165 de supermarketuri si 675 de magazine cu discount.

Grupul francez Carrefour, cel mai mare retailer din Europa si al doilea din lume, are in Romania o retea de 47 de magazine, dintre care 22 hipermarketuri si 25 supermarketuri.