"Criza economica din zona euro nu s-a incheiat inca. Ceea ce vedem acum este un al doilea val al acestei crize", a declarat Roubini intr-un interviu BBC.

Pachetul de salvare in valoare de 750 miliarde euro propus de Uniunea Europeana pentru a stopa extinderea crizei din Grecia nu a stabilizat pietele, in timp ce exista ingrijorari legate de capacitatea guvernelor europene de a implementa masurile de austeritate cerute, a spus Roubini.

Comisia Europeana a transferat prima transa de ajutoare catre Grecia, cu o zi inainte de termenul limita pentru platirea unei datorii de 8,5 miliarde euro.

"Pietele raman ingrijorate de gradul de solvabilitatea al unor tari europene din cauza unor probleme economice si financiare intampinate in zona euro", a mai spus Roubini. Recentele lupte de strada din Grecia provocate de reducerile fiscale au sporit indoielile legate de abilitatea guvernelor europene de a rezolva aceste probleme, a declarat acesta.

"Sunt si ingrijorari legate de faptul ca guvernele europene nu vor fi in stare sa aplice masurile de austeritate fiscala. Daca aceste pachete de austeritate vor fi implementate, pietele se vor stabiliza", a conchis economistul american.

Uniunea Europeana a anuntat ca a trimis catre Grecia prima parte a imprumutului de urgenta, in valoare de 14,5 miliarde euro.