Berkshire a renuntat la participatia in cadrul companiilor WellPoint si UnitedHealth, SunTrust Bank si Travelers Cos, a anuntat compania intr-un document trimis autoritatilor americane la sfarsitul primului trimestru. Compania lui Buffett a redus si participatii in cadrul companiilor Kraft Foods, Johnson & Johnson si Procter & Gamble.

Buffett a redus portofoliul Berkshire pentru a finanta achizitia in valoare de 27 miliarde dolari a companiei feroviare Burlington Northern Santa Fe si pentru a investii in garantii care nu sunt tranzactionate public. In primul trimestru compania a investit in afara tarii, facand Berkshire cel mai mare actionar al companiei de asigurari Munich Re si a anuntat investitorii ca in aceasta luna se asteapta la castiguri modeste ale activelor.

Participatiile in cadrul Goldman Sachs si General Electric care au fost preluate in cadrul unor tranzactii private din timpul crizei financiare au marit venitul investitiilor anul trecut. Buffett le-a spus actionarilor ca vrea sa cheltuie 10 miliarde dolari pentru cumpararea unei companii intregi, dupa tranzactia Burlington Northern. Pentru acest an, Oracolul din Omaha va vizita Japonia si India pentru noi oportunitati.