Marsuri de protest urmeaza sa aiba loc la Atena, iar politia se pregateste pentru noi violente.

In timpul grevei generale din 5 mai, trei persoane, printre care o femeie gravida, si-au pierdut viata intr-o banca incendiata de manifestanti. Incidentul a provocat consternare si condamnari ale actelor, dar nu este obligatoriu sa impiedice noi proteste violente.

Greva va duce la inchiderea scolilor, administratiilor fiscale si locale, la blocarea feriboturilor, trenurilor si a majoritatii mijloacelor de transport in comun din capitala elena. Spitalele de stat isi vor desfasura activitatea numai cu personalul de urgenta.

Majoritatea zborurilor nu vor fi afectate, deoarece controlorii de trafic aerian vor ramane la posturi, dar unele aeroporturi regionale se vor inchide, iar compania Olympic Air si-a anulat 30 de curse interne.

Ministrii tarilor din Zona euro, impreuna cu FMI au cazut de acord la inceputul lunii mai sa sustina Grecia printr-un pachet de ajutorare de 110 miliarde de euro. Autoritatile elene au promis implementarea unor masuri de austeritate echivalente cu 14% din PIB in schimbul fondurilor de salvare, care vor salva totodata si moneda unica de la devalorizare.