Inlocuitorul procurorului din Milano, Alfredo Robledo, a declarat ca Italia s-ar putea regasi intr-o situatie financiara mai grava decat cea a Greciei, din cauza numarului de colectivitati locale care au investit in derivate cu grad de risc, relateaza RIA Novosti.
Autoritatile judiciare italine au demarat o ancheta asupra operatiunilor suspecte ce reunesc patru banci internationale: UBS AG (Elvetia), Deutsche Bank (Germania), JP Morgan Chase & Co. (SUA) si filiala irlandeza a grupului german Hypo Real Estate Holding, scrie NewsIn

Aceste institutii sunt acuzate ca au obtinut peste 100 de milioane de euro prin nereguli comise in cursul vanzarii de derivate legate de obligatiuni in valoare de 1,68 miliarde de euro, emise de orasul Milano.
Potrivit procurorului, Italia este pe prima pozitie in Europa ca volum de derivate financiare.

"Exista numeroase bule in municipalitati, regiuni si provincii. Mai devreme sau mai tarziu, ele vor sfarsi prin a se sparge si nimeni nu stie ce se va intampla atunci", a declarat magistratul. "Problema este diferita de cea a Greciei, dar, avand in vedere amploarea ei, situatia ar putea fi mai grava", a subliniat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri