Ce spune Strauss-Kahn, seful FMI, despre riscul ca zona euro sa intre in colaps

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a declarat ca zona euro nu se afla in pragul colapsului si ca cele mai importante aspecte sunt cresterea economica si increderea comunitatii in autoritatile europene, informeaza Wall Street Journal.
"Zona euro nu se afla pe punctul de a exploda, riscul este sa functioneze defectuos", a declarat Dominique Strauss-Kahn in cadrul unui interviu pentru postul de televiziune France2, citat de Wall Street Journal.

"Tarile din zona euro sunt o comunitate si trebuie sa actioneze impreuna. Sincer, nu suntem de parere ca este nevoie in situatia de fata", a adaugat seful FMI, potrivit NewsIn.

El a mai spus ca o interventie mai rapida in Grecia ar fi reprezentat o solutie mai ieftina pentru problemele bugetare ale tarii, informeaza Wall Street Journal.

In viziunea sefului FMI, ar fi o "iluzie" sa se creada ca existenta monedei unice este posibila in timp ce fiecare tara a zonei euro continua sa isi gestioneze singura problemele. Criza actuala a adus din nou aceasta problema in actualitate, a mai spus Strauss-Kahn, conform WSJ.

Liderii a doua din cele mai mari economii ale zonei euro, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, au incercat sa confirme colaborarea dintre cele doua tari dupa divergentele in privinta reglementarilor financiare pentru stabilizarea euro de saptamana aceasta.

Purtatorii de cuvant ai celor doi oficiali europeni au declarat, inainte de difuzarea interviului cu seful FMI, ca liderii german si francez au cazut de acord asupra unei coordonari la nivel de pozitie asupra problemelor economice si financiare.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Marinarii blocați în larg, îngrijorare reală pentru statele implicate
Setari Cookie-uri