Ministrul elen Dimitris Droutsas a vorbit despre necesitatea unei cooperari strategice pe mai multe niveluri cu Romania, reamintind ca Atena a sustinut aderarea Romaniei la UE si NATO, iar Teodor Baconschi i-a asigurat pe investitorii eleni ca actuala criza nu va afecta cooperarea bilaterala, transmite NewsIn.
Ministrul de externe Tedor Baconschi a participat vineri la sesiunea consacrata implinirii a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Grecia. Prezent la eveniment, ministrul elen supleant al afacerilor externe, Dimitris Droutsas, a spus ca actuala criza economica nu va afecta relatiile stranse dintre Romania si Grecia.

El a adaugat ca Grecia este decisa sa foloseasca criza drept o oportunitate pentru regenerarea economiei si a societatii. El a mai a spus ca Bucurestiul si Atena au nevoie de o cooperare strategica pe mai multe niveluri, amintind in context ca Atena a sustinut aderarea Romaniei la UE si NATO .

La randul sau, ministrul roman de externe i-a asigurat vineri pe investitorii greci din tara nostra ca actuala criza cu care se confrunta Atena nu va afecta relatiile de cooperare dintre Romania si Grecia, transmitand un mesaj de solidaritate.

"In aceasta perioada dificila pentru toata lumea, ca si pentru economia Greciei, vrem sa ne exprimam solidaritatea si suportul si speranta noastra ca cea mai buna solutie va fi identificata de Grecia si UE, pentru reducerea efectele negative ale crizei. Suntem increzatori ca Grecia va fi capabila sa depaseasca, in curand, efectele crizei", a declarat ministrul Baconschi.

Seful diplomatiei romane a reamintit ca Grecia este unul dintre cei mai importanti parteneri economici ai Romaniei, la sfarsitul lunii octombrie anul trecut valoarea schimburilor economice bilaterale atingand un miliard de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri