Dat fiind faptul ca bursele sunt in prezent pe un trend descendent, Roubini sustine ca slabiciunea zonei euro si o incetinire a cresterilor din SUA si alte tari dezvoltate vor ingreuna starea pietelor financiare si a investitorillor, in urmatoarele luni.

"Exista unele zone ale economiei globale care risca in acest moment sa reintre in recesiune. Din acest moment, cred ca lucrurile se vor inrautati", a mai spus seful Roubini Global Economics.

Preturile actiunilor si marfurilor vor continua sa scada, iar investitorii isi pot tine banii in siguranta numai cash sau in alte instrumente stabile. De asemenea, Roubini recomanda focusarea pe actiunile din tarile solide din punct de vedere economic.

Legat de Europa, Roubini a vorbit despre problemele din Grecia dar si din alte tari predispuse, mentionand ca vor trebui luate decizii foarte dificile.

“Este clar ce trebuie facut. Trebuie sa crestem taxele sis a scadem cheltuielile. Altfel, vom trece printr-un dezastru fiscal. Vor urma ani intregi de sacrificii”, a mai spus economistul supranumit “Doctor Doom” al economiei, pentru pesimismul sau.

Zilele trecute, Roubini spunea despre criza in care se afla zona euro ca nu se va incheia curand, iar Grecia este doar "varful icebergului". In opinia sa, criza economica mondiala ar putea dura, conform celui mai bun scenariu, pana la finele anului 2010.