Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a criticat oficialii germani, acuzandu-i ca nu au aparat indeajuns interesele monedei europene in ceea ce priveste gestionarea crizei din Grecia.

"In ultimii ani, nu mai exista destule voci importante in politica germana care sa explice opiniei publice de ce este importanta moneda europeana pentru Germania", a declarat Barroso intr-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit NewsIn.

"Politicienii ar trebui sa mentioneze si faptul ca economia germana ar evolua mult mai prost fara euro" si sa nu uite ca datorita apartenentei la Zona euro, comertul exterior al tarii nu a incetat sa se dezvolte, a adaugat presedintle CE.

In ultimele saptamani, o mare majoritate a populatiei germane a respins ideea implicarii tarii in planul de salvare a Greciei, iar guvernul condus de Angela Merkel a dat impresia ca tergiverseaza discutiile, inainte de a aproba pachetul de legi.

"Procesul nostru de luare a deciziilor dureaza pur si simplu prea mult timp. Pietele au primit prea multe semnale contradictorii", a spus Barroso.

In acest context, Barroso si-a exprimat rezervele cu privire la declaratiile guvernului german, care estima drept "aproape imposibila" o extindere a restrictionarii dreptului de vot in cazul tarilor cu probleme mari.

Germania a propus suspendarea pentru cel putin un an a drepturilor de vot in cazul deciziilor luate la nivel european.
Barroso a calificat drept simple "speculatii" ideile conform carora o tara ar putea parasi Zona euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si