Guvernul italian a aprobat masuri de austeritate in valoare de 24 de mliarde de euro, pentru perioada 2011 - 2012, pentru a linisti investitorii, relateaza BBC.
Italia intra astfel in randul tarilor europene care au anuntat reduceri de cheltuieli, intr-un efort de a reduce diferenta dintre cheltuieli si venituri. Guvernele danez si britanic au mai anuntat saptamana aceasta proiecte de reducere a cheltuielilor, conform NewsIn.

Italia va scadea salariile din domeniul public si va ingheta angajarile. De asemenea, pensiile de stat si cheltuielile publice ar urma sa fie vizate. In plus, autoritatile planuiesc reducerea evaziunii fiscale.

Aceste reduceri reprezinta circa 1,6% din Produsul Intern Brut (PIB). Guvernul spera sa reduca deficitul sub 3% din PIB pana in 2012, de la 5,3% in prezent, pentru a mentine increderea investitorilor internationali si a impiedica raspandirea unei crize in stil elen.

Desi Italia este considerata de economisti mai solida decat Spania sau Portugalia, care au anuntat in urma cu doua saptamani masuri similare, este in continuare una dintre verigile slabe ale Zonei euro.

Unii muncitori italieni au inceput deja sa protesteze. La Roma, angajatii Institutului italian pentru dezvoltarea profesionala si pregatirea muncitorilor (ISFOL) au organizat proteste fata de reduceri. O angajata, Simone Casadei, a declarat ca sectorul public a platit deja un pret greu.

"Sectorul public al cercetarii si-a platit deja partea si a suferit reduceri in trecut. Asa ca cerem ca sectorul nostru sa fie lasat de o parte in ceea ce priveste noile reduceri bugetare", a adaugat ea, precizand ca banii ar trebui stransi prin combaterea evaziunii fiscale", a spus Cascadei.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri