Desi nu este calea cea mai buna, unele state din zona euro, mai exact cele mai slabe, ar putea decide sa renunte la moneda europeana.

"Provocarile sunt inca semnificative in zona euro. Unele tari pot fi capabile sa faca restructurarile fiscale necesare, dar altele nu vor putea. Si este o intrebare foarte mare daca Grecia o sa reuseasca acest lucru...", a subliniat Nouriel Roubini, supranumit "Dr. Doom al economiei".

Datoriile publice imense reprezinta la ora actuala cea mai mare provocare pentru zona euro, iar impactul deciziilor care se vor lua in acest "club" va fi semnificativ asupra economiei globale.

"Exista posibilitatea ca unii dintre cei mai slabi participanti la zona euro sa nu fie capabili sa mai reziste in urmatorii ani. Nu prezic o destramare a Uniunii Monetare Europene, dar cei slabi ar putea decide sa paraseasca zona. Probabilitatea este diferita de zero", a declarat Nouriel Roubini.

Criza zonei euro a inceput in Grecia, unde deficitul bugetar a explodat la peste 12% din PIB, in conditiile in care statele membre ale zonei euro ar trebui sa isi limiteze deficitul bugetar la maxim 3% din PIB.

"Fara iesirea din zona euro, singura solutie ramasa este deprecierea euro. Ma astept ca valoarea euro sa mai scada", a avertizat Roubini.