Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), actuala criza reprezinta o amenintare pentru revenirea din Europa. “Masurile de austeritate trebuie aplicate pentru a tine actuala criza sub control”, a anuntat OCDE.

Organizatia mai estimeaza ca economia din zona euro ar putea creste cu 1,2% in acest an, mai multe comparativ cu ultima estimare OCDE din noiembrie, cand anunta o crestere de 0,9%.

“Va avea loc o recuperare progresiva determinata de politicile de stimulare economica, de revenirea din pietele internationale, dar si de imbunatatirea conditiilor financiare”, a mai anuntat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Raportul OCDE mai arata ca masurile de austeritate trebuie facute pentru a asigura disciplina fiscala.

Dupa pachetul de salvare oferit Greciei la inceputul acestei luni, Germania a cerut implementarea unor masuri mai dure pentru statele din zona euro care nu isi gestioneaza efectiv finantele.

OCDE sustine un control mai amanuntit al finantelor publice de catre autoritati si sanctiuni mult mai aspre pentru tarile care nu si-au redus deficitele destul de mult.