Volumul banilor trimisi in Bulgaria de catre cetatenii acestei tari angajati in strainatate s-a diminuat in primul trimestru (T1) al acestui an cu 11%, conform datelor publicate de Banca Nationala a Bulgariei, citate de Novinite.
In perioada ianuarie - martie 2010, emigrantii au remis in Bulgaria aproximativ 231 milioane de euro, potrivit NewsIn.

Principalul motiv pentru scaderea remitentelor bulgare este pus pe seama reducerii sumelor trimise de cei angajati cu contracte de munca temporare cu 36%, la 56 de milioane de euro, in timp ce angajatii cu contracte permanente au trimis 175 de milioane de euro, respectiv cu 4 milioane de euro mai mult, in primul trimestru al anului, fata de perioada similara a anului 2009.

Sumele remise de muncitorii bulgari din strainatate au scazut pe fondul crizei financiare globale. In 2008 acestea au atins un volum-record de doua miliarde de euro.

In Romania, volumul intrarilor de bani din transferuri curente, in cadrul caruia o pondere foarte mare este detinuta de banii trimisi de muncitorii romani din strainatate, a inregistrat o scadere de 37,24%, pana la 1,21 milioane de euro, in primul trimestru al anului curent, fata de T1, 2009.

In schimb, iesirile de bani au sporit cu 6,14%, de la 717 milioane euro in ianuarie-martie 2009 pana la 761 milioane euro in aceeasi perioada a acestui an.

In urma acestor evolutii, excedentul transferurilor curente - care intra in calculul balantei de plati - a scazut de aproape trei ori (cu 62,76%), de la 1,219 miliarde euro la doar 454 milioane euro in primele trei luni din 2010.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri