Fostul cancelar german Gerhard Schroeder va fi consilier al grupului elvetian de presa Ringier, a anuntat ieri editorul Michael Ringier. Potrivit Mediafax, Schroeder isi va prelua postul la 1 ianuarie 2006 si isi va desfasura activitatea intr-un birou propriu, pe care Ringier i-l va pune la dispozitie la Zurich.

Potrivit publicatiei germane Der Spiegel, Schroeder va consilia grupul Ringier pe probleme de politica internationala. Potrivit responsabililor Ringier, experienta internationala a lui Schroeder reprezinta un castig pentru companie. In plus, publicatia germana sustine ca numirea lui Schroeder reprezinta „o adevarata lovitura de imagine” pentru grupul Ringier. Grupul elvetian de presa nu a oferit detalii privind sumele care urmeaza sa-i fie acordate lui Schroeder in schimbul serviciilor sale. Potrivit Ringier, Gerhard Schroeder va fi "un interlocutor privilegiat" si va lua parte la "evenimentele" organizate de companie. In plus, programul de lucru al fostului cancelar nu a fost inca stabilit. Campul de activitate al lui Schroeder "se va dezvolta o data cu trecerea timpului", a explicat Ringier.


Michael Ringier a sugerat ca fostul cancelar a fost atras de functia de consilier al grupului media elvetian din alte motive decat cele financiare. "Daca l-ar fi interesat banii, ar fi ales sa desfasoare o alta activitate", a declarat el. Ringier este in prezent cel mai important grup de presa elvetian. La sfarsitul anilor '80, grupul s-a extins si a investit pe piata din Europa Centrala si de Est. In Europa, acesta detine in prezent publicatii in tari precum Elvetia, Germania, Romania, Slovacia, Cehia si Ungaria. Printre publicatiile pe care Ringier le detine in Romania se numara Libertatea, Capital, Evenimentul Zilei, ProSport, TV Mania si Bravo.