Potrivit documentatiei depuse la Comisia de supraveghere a pietei americane de capital (SEC), Nielsen va folosi banii pentru achitarea datoriilor. JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs si Citigroup vor gestiona oferta publica.

Nielsen se listeaza la patru ani dupa ce a fost achizitionata de un grup de sase companii de investitii pentru suma de 10,2 miliarde dolari. Companiile, care au cheltuit in doi ani aproximativ 1,6 miliarde dolari pentru achizitii, vor vinde active prin oferta publica initiala pentru a returna investitiile facute de actionari.

Nielsen este presata de IPO dupa ce criza europeana a coborat cu aproximativ 9,9% indicele MSCI World Index, iar cel putin 20 de companii au amanat ofertele publice initiale. De asemenea, IPO-urile companiilor americane au adus investitorilor pierderi pentru prima data in ultimii zece ani.

Printre proprietatii Nielsen se numara KKR & Co, Thomas H. Lee Partners, AlpInvest Partners si Hellman & Friedman.

Nielsen, care are operatiuni in mai mult de 100 de tari, masoara audienta din televiziune, radio, internet si telefoane mobile si ofera servicii de cercetare a pietei. In primul trimestru veniturile companiei au crescut cu 9% la 1,2 miliarde dolari. Profitul net a crescut la 42 milioane dolari de la 2 milioane dolari cat era cu un an in urma.