Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit negativ ratingul pentru datorii negarantate al British Petroleum de la Aa1 la Aa2. Ratingurile pentru creditele pe termen lung ale BP Corporation North America Inc. si BP Finance au fost revizuite negativ de la Aa2 la Aa3, cu perspectiva negativa.

Revizuirile reflecta asteptarile agentiei in legatura cu efectele pe termen scurt si mediu ale dezastrului ecologic din Golful Mexic asupra companiei britanice. Moody's se asteapta ca ponderea costurilor operationale pentru stoparea deversarii si curatarea apelor teritoriale sa fie foarte mare, iar compania sa nu se mai poata concentra pe celelalte obiective ale sale in urmatoarea perioada, conform raportului, anunta NewsIn.

Fitch Ratings a retrogradat ratingul de credit pe termen lung al BP la "AA", de la "AA+", cu perspectiva negativa, din cauza riscurilor privind operatiunile si situatia financiara a grupului petrolier britanic in urma dezastrului Deepwater Horizon, informeaza un comunicat al agentiei de evaluare .

Fitch a confirmat ratingul de credit pe termen scurt al companiei la "F1+".

Retrogradarea ratingului BP reflecta opinia Fitch ca riscurile privind afacerile si profilul financiar al BP continua sa creasca in urma accidentului de la platforma Deepwater Horizon din Golful Mexic. Compania a esuat pana acum in repetate randuri sa opreasca scurgerea de petrol si a recurs, in schimb, la metode de colmatare, care ar putea de asemenea sa nu aiba succes, in functie de diversi factori, conform comunicatului analistilor de la Fitch. In plus, Fitch noteaza ca masura ce consta in saparea unor puturi de degrevare prin care sa fie oprita definitiv scurgerea este riscanta si ar putea sa devina eficienta numai odata cu trecerea timpului, prelungind criza.