Ungaria, in situatia Greciei? Forintul s-a depreciat in fata euro

Moneda nationala a Ungariei s-a depreciat joi in fata euro, dupa ce vicepresedintele partidului de guvernamant, Fidesz, a declarat ca tara se indreapta spre o situatie asemanatoare cu cea a Greciei, informeaza Bloomberg.
"Ungaria are foarte putine sanse sa evite o situatie ca cea a Greciei", a declarat Lajos Kósa, care este si primarul Debrecenului.
Forintul s-a depreciat cu pana la 0,9%, inainte de a fi tranzactionat cu 0,7% mai putin la 277,45 forinti / euro, la ora 15:28 la Budapesta. Moneda ungara a avut cea mai slaba evolutie dintre cele 27 de valute ale tarilor emergente analizate de Bloomberg la nivel mondial.

De asemenea, Kósa a adaugat ca economia tarii "se afla intr-o situatie mult mai rea" decat prevazuse partidul sau, potrivit NewsIn.

"Se pare ca obiectivul nostru principal este momentan evitarea falimentului din cauza datoriilor de stat; exista sanse foarte slabe sa evitam o soarta precum cea a Greciei, deoarece situatia actuala este mult mai grava decat am crezut initial", a declarat Kósa in cadrul unei conferinte la Budapesta, informeaza Portfolio.

Vicepresedintele Fidesz a adaugat si ca in sectorul administrativ exista situatii in care salariile pe luna iunie nu vor putea fi platite, conform cotidianului ungar.

Kósa a declarat ca inca nu se pot discuta chestiuni concrete, deoarece partidul are nevoie de toate informatiile pentru a lua o serie de decizii la sfarsitul acestei saptamani sau, cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare. "Un lucru este sigur: avem de-a face cu o sitatie de urgenta", a declarat el.

"Trebuie sa luam masuri imediate, indiferent de costuri, acum ca corabia se scufunda. Nu putem implementa masuri generale de criza, politica economica trebuie sa se bazeze pe principii complet noi", a mai declarat Lajos Kósa, citat de Portfolio.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri