Uniunea Europeana sustine reformele ucrainene, virand sume importante Kievului, a declarat Marcus Cornaro, director in Comisia Europeana insarcinat cu Europa, sudul Mediteranei, Orientului Mijlociu si politica de vecinatate, relateaza RIA Novosti.
In ceea ce priveste bugetul pentru Ucraina, ar fi logic sa se vorbeasca de sumele prevazute pentru perioada 2007 - 2013, a explicat Cornaro intr-un interviu publicat de saptamanalul ucrainean Zerkalo Nedeli, dupa cum arata NewsIn.

Bugetul total indicativ disponibil pentru Ucraina in perioada 2007 - 2010 se ridica la 494 milioane de euro.

De asemenea, sume importante vor fi alocate in perioada 2010 - 2013 pentru sustinerea reformelor administrative si economice, dezvoltarea comertului cu UE si sectorul social.

UE acorda o atentie deosebita politicii regionale, in special consolidarii potentialului administrativ al regiunilor si localitatilor, a spus oficialul european, precizand ca resursele administrative si financiare nu trebuie sa se acumuleze la Kiev. In consecinta, trebuie lansata o reforma a colectivitatilor locale din tara, ceea ce ar lansa un semnal puternic catre o Europa descentralizata de mult timp, potrivit lui Cornaro.

El a dat asigurari ca politica de vecinatate cu Ucraina ramane prioritara pentru UE, in pofida crizei financiare, si ca blocul european va continua sa finanteze Kievul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri