In ceea ce priveste bugetul pentru Ucraina, ar fi logic sa se vorbeasca de sumele prevazute pentru perioada 2007 - 2013, a explicat Cornaro intr-un interviu publicat de saptamanalul ucrainean Zerkalo Nedeli, dupa cum arata NewsIn.

Bugetul total indicativ disponibil pentru Ucraina in perioada 2007 - 2010 se ridica la 494 milioane de euro.

De asemenea, sume importante vor fi alocate in perioada 2010 - 2013 pentru sustinerea reformelor administrative si economice, dezvoltarea comertului cu UE si sectorul social.

UE acorda o atentie deosebita politicii regionale, in special consolidarii potentialului administrativ al regiunilor si localitatilor, a spus oficialul european, precizand ca resursele administrative si financiare nu trebuie sa se acumuleze la Kiev. In consecinta, trebuie lansata o reforma a colectivitatilor locale din tara, ceea ce ar lansa un semnal puternic catre o Europa descentralizata de mult timp, potrivit lui Cornaro.

El a dat asigurari ca politica de vecinatate cu Ucraina ramane prioritara pentru UE, in pofida crizei financiare, si ca blocul european va continua sa finanteze Kievul.