Premierul britanic David Cameron a avertizat ca economia tarii se afla intr-o situatie mult mai grava decat se credea anterior si a avertizat ca angajatii din sectorul de stat si beneficiarii serviciilor sociale vor fi vizati de noi reduceri de cheltuieli, relateaza Sunday Times.
Printre masurile dure luate in considerare pentru a controla deficitul bugetar de 156 de miliarde de lire sterline se numara inghetarea beneficiilor sociale si o crestere a salariilor bugetarilor cu o proportie mai mica decat inflatia.

Salariile din sectorul bugetar mai mari de 18.000 de lire sterline pe luna urmau oricum sa fie inghetate.

De asemenea, noul guvern ar putea creste TVA-ul, de la 17,5% la 20%.

Premierul conservator a subliniat ca exista "o problema grava" in ceea ce priveste previziunile mostenite de la guvernul laburist privind o crestere a economiei cu 3% anul viitor. "Este o datorie imensa care trebuie administrata. A sta pur si simplu, asteptand cresterea economica si sperand ca (datoria - n.red.) va disparea pur si simplu nu este raspunsul", a afirmat el.

"Trebuie rezolvata problema costurilor mari pentru servicii sociale. Trebuie rezolvata problema facturilor din sectorul public. Totodata, trebuie rezolvata problema marimii birocratiei construite in ultimul deceniu. Altfel vor fi facute reduceri peste tot si nu vrem sa facem acest lucru. Trebuie sa ne ocupam de zonele in care cheltuim mai mult decat ne permit mijloacele", a spus el.

Cameron a anuntat si ca se asteapta ca noile estimari de crestere economica pentru anul viitor sa fie 2%.

"Una dintre cele mai socante probleme este marimea dobanzii pe care o platim pentru datoria noastra. Daca nu facem nimic, va fi de 50 de miliarde, 60 de miliarde, 70 de miliarde de lire sterline. Va fi enorma. Vom cheltui mai mult pe dobanda decat pe educarea copiilor nostri sau pe apararea tarii. Este complet iresponsabil", a subliniat premierul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri