"Sunt de acord cu Jean-Claude Juncker (presedintele Eurogrup) in privinta euro. De fapt, ceea ce ne preocupa mai mult este mai degraba rapiditatea cu care moneda se depreciaza decat nivelul atins", a declarat comisarul pentru jurnalistii prezenti la reuniunea ministrilor de finante ai zonei euro.

Presedintele Eurogrup explicase in cursul acestui weekend ca desi "moneda pare foarte slabita in ochii pietei", in realitate "nu este deloc asa, deoarece fundamentele statelor europene sunt superioare celor din Japonia sau Statele Unite".

In ceea ce priveste situatia financiara a Greciei, "criza nu a fost cauzata numai de speculatii, ci de managementul defectuos al finantelor publice", a declarat Juncker, citat de Les Echos, potrivit NewsIn.

Comisarul european a adaugat ca situatia actuala subliniaza importanta masurilor menite sa disciplineze tarile membre din punct de vedere fiscal. Aceste masuri vor fi discutate luni seara la Luxemburg.

Olli Rehn a respins orice comparatie intre situatia bugetara catastrofica a Greciei si cea a Ungariei, dupa ce autoritatile ungare au lansat saptamana trecuta o serie de declaratii alarmiste despre situatia precara a economiei tarii. Intrebat daca situatia celor doua tari europene este similara, comisarul a raspuns ferm ca "nu", informeaza Boursorama.