Investitiile straine de la Bursa din Tokyo, efectuate in ultimele 23 de saptamani, au dus la un nou record anual, potrivit datelor Bursei japoneze. Pana la acest moment, valoarea plasamentelor nerezidentilor, efectuate pe pietele din Tokyo, Osaka si Nagoya, insumeaza 9.400 miliarde yeni, echivalentul a 79,3 miliarde dolari. Astfel, s-a depasit recordul stabilit in 1999, de 9.100 miliarde yeni. Analistii spun ca o perspectiva a cresterii economice, dupa ani de deflatie, este data tocmai de interesul investitorilor straini fata de pietele nipone.
Practic, piata a fost stimulata de investitorii straini care au cumparat actiuni cu cerere mare pe plan local", a afirmat Yasuo Yabe, director de vanzari la Casa de brokeraj Meiwa Securities.

Bancile si alte companii care au inregistrat profituri se asteapta sa beneficieze de aceasta revenire a economiei japoneze. Indicele sectorului industrial, IBNKS, a crescut cu 50% de la inceputul anului 2005 pana in prezent, comparativ cu 33%, avansul pe care il are indicele general TOPIX, si comparativ cu 29% castigati de indicele Nikkei. Saptamana trecuta, investitorii straini au cumparat actiuni in valoare de 323,4 milioane yeni. Agresivitatea lor la cumparare a dus Toyota Motors in frunte si a impins indicele Nikkei, de trei ori consecutiv, la maxime istorice. Pe saptamana, actiunile au castigat, in medie, 3,3%.

Tranzactiile de vanzare, initiate de investitorii individuali, au diminuat piata cu 243 miliarde yeni. Potrivit datelor Ministerului de Finante, saptamana trecuta, investitorii straini au cumparat de 559,5 miliarde yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri