Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut rata dobanzii de politica monetara la 1%, in conditiile in care criza datoriilor publice din Europa a fortat institutia sa inceapa sa cumpere obligatiuni guvernamentale, relateaza Bloomberg.
Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 1,00%, 1,75% si, respectiv, 0,25%, scrie NewsIn.

Dobanda cheie, un barometru al creditelor pentru intreaga zona euro, a ramas neschimbata la aceasta valoare minima de mai bine de un an.

Moneda unica s-a apreciat fata de dolarul american si yenul japonez, pe fondul rapoartelor favorabile publicate joi in Asia. Euro s-a apreciat pentru a treia zi consecutiv in fata dolarului, cea mai lunga perioada de crestere a ultimelor trei saptamani, potrivit Bloomberg.

Banca Centrala Europeana a luat deja in ultimele luni, o serie de masuri controversate, printre care si decizia de a accepta titluri de stat din Grecia, indiferent de ratingurile obtinute de acestea de la institutiile de evaluare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri