"In retrospectiva, colapsul pare un vis urat", a declarat el intr-un discurs rostit la Institutul pentru finante internationale de la Viena, relateaza MoneyControl.

"Colapsul sistemului financiar este real, iar criza este departe de a se fi incheiat, de fapt abia am intrat in actul doi, cand pietele financiare au inceput sa isi piarda increderea in credibilitatea statelor. Grecia si euro ocupa centrul scene, dar efectele pot fi simtite in intreaga lume", a subliniat omul de afaceri.

Soros a avertizat ca situatia aminteste de anii '30. "Multe guverne trebuie sa isi reduca datoria sub presiunea pietelor financiare. Acest lucru risca sa impinga economia globala intr-o dubla recesiune", a afirmat el, informeaza NewsIn.

Pe de alta parte, oficiali bancari au declarat ca reformele de reglementare a bancilor se misca in general in directia corecta, dar au avertizat ca schimbarile ar putea avea un impact negativ asupra cresterii economice si asupra crearii de locur de munca, daca nu sunt aplicate corect, potrivit Bloomberg.

Oficialii, condusi de seful Deutsche Bank Josef Ackermann, au subliniat ca este importanta sa nu fie grabita implementarea lor, pentru a asigura o buna coordonare. De asemenea, ei au atras atentia ca reformele trebuie sa fie echilibrate si rationale din punct de vedere tehnic.

Comunitatea internationala a luat in calcul impunerea unor conditii mai stricte pentru banci, pe fondul crizei financiare, care a dus la o recesiune economica globala.