Ministrul bulgar de externe Nikolai Mladenov a reactionat intr-un limbaj neobisnuit de dur la aceste acuzatii, potrivit NewsIn.

"Din punctul meu de vedere, declaratia lui Olli Rehn este incorecta, tinand cont de situatia reala din Bulgaria", le-a spus Mladenov jurnalistilor, in timpul unei vizite la Parlamentul European. "Nu cred ca ar fi trebuit sa faca o astfel de declaratie", a adaugat el.

In cei trei ani de cand Bulgaria a aderat la UE, Mladenov este primul oficial guvernamental care face o declaratie atat de dura despre un inalt oficial UE. In pofida faptului ca au fost criticati in repetate randuri de Comisie, politicienii bulgari nu au mai fost atat de fermi in timpul vizitelor lor la Bruxelles.

Un purtator de cuvant al lui Rehn a explicat ulterior ca indoielile acestuia au fost generate de corectiile facute de Guvernul de la Sofia deficitelor fiscale pentru anii 2009 si 2010.

Declaratiile lui Rehn au dus la o crestere cu 0,5% a primei de risc pentru obligatiunile guvernamentale tranzactionate pe plan international, ceea ce se ridica la circa doua miliarde de euro.