Astfel, agentia a revizuit in urcare ratingurile pentru creditele in valuta si moneda locala pe termen lung ale Estoniei, de la "A-" la "A", plasand astfel Estonia pe locul sase in clasamentul ratingurilor din categoria recomandata pentru investitii, alaturi de Cehia si Malta.

Calificativele pentru imprumuturile pe termen scurt in moneda locala si valuta ale Estoniei au fost, de asemenea, revizuite in urcare, de la "A-2" la "A-1", cu perspectiva stabila, informeaza NewsIn.

"Aderarea la zona euro ar trebui sa reduca riscurile de schimb valutar si sa imbunatateasca accesul Estoniei la pietele europene de capital", se mentiona in raportul de evaluare al agentiei, citat de Bloomberg.

"Din punctul nostru de vedere, Estonia a demonstrat ca are flexibilitatea economica, fiscala si a pietei muncii necesare aderarii la o uniune monetara", se mai arata in raportul S&P.

La randul lor, agentiile de evaluare financiara Fitch si Moody's anuntau la jumatatea lunii mai ca sansele Estoniei pentru o revizuire pozitiva a creditelor a crescut dupa ce Comisia Europeana a recomandat aderarea acesteia la zona euro.