Consiliul de ministri nu a adoptat nicio rezolutie pentru retragerea din proiectul Burgas-Alexandrupolis, a subliniat Traikov.

Premierul Bulgariei a anuntat ca se va renunta la proiectul de oleoduct Burgas-Alexandroupolis, pentru ca acesta nu este profitabil. Anuntul vine dupa ce Rusia a avertizat ca ar putea amana pe termen nedefinit construirea oleoductului ce urma sa treaca prin Bulgaria si Grecia, daca Sofia nu finalizeaza revizuirea planului in urmatoarele luni, potrivit NewsIn.

"Trebuie sa se ia o decizie pe tema viitorului proiectului, pana la toamna", a spus ministrul rus al energiei, Serghei Smatko. "Este posibil sa fim nevoiti sa inghetam proiectul", a subliniat el.

Grecia a cerut sa se mearga mai repede cu acest plan, in anticiparea investitiilor si a viitoarelor taxe de tranzit.

Dupa ce a preluat conducerea in iulie 2009, guvernul condus de GERB a spus clar ca va revizui participarea tarii la trei proiecte energetice majore - South Stream, Burgas-Alexandroupolis si centrala nucleara din Belene.

Tot vineri, premierul a anuntat ca Bulgaria ingheata construirea centralei nucleare din Belene din cauza ca nu exista garantii ca proiectul este profitabil. "Nu se stie cand ar primi Bulgaria inapoi banii pe care i-ar investi in centrala din Belene. Suntem dispusi sa discutam despre pretul investitiei cu oricine imi poate arata un pret. Orice altceva este o discutie lipsita de consistenta", a spus premierul dupa o intalnire cu ambasadorii UE la Sofia.