Meciul dintre neo-zeelandezi si slovaci a inceput marti, la ora 14:30, iar scorul era alb la pauza.

In minutul 50 slovacul Vittek a deschis scorul, iar in ultimul minut neo-zeelandezii au egalat prin Winston Reid.

Cele doua echipe fac parte din grupa F a Campionatului Mondial de Fotbal 2010, alaturi de Italia si Paraguay care au incheiat meciul de ieri la egalitate, scor 1-1.

Noua Zeelanda.
Chiar daca este cunoscuta prin rezultatele notabile din rugby, Noua Zeelanda a reusit sa isi faca intrarea in cea mai importanta competitie de fotbal. Se poate spune ca selectionata Noii Zeelande este pe val, avand in vedere ca ultimul an a fost cel mai bun din istoria nationalei de fotbal.

Din punct de vedere economic, Noua Zeelanda are o evolutie buna, insa mai ales datorita Australiei. “Vecinii” Noii Zeelande s-au dovedit a fi un stalp de rezistenta important pentru economia locala din ultimii ani. Sistemul bancar detinut de Australia a reusit sa izoleze Noua Zeelanda de efectele globale ale crizei financiare.

Economia Noii Zeelande isi gaseste cu greu echilibrul dupa perioada de recesiune. In timp ce economia interna a ramas slabita dupa ce gradul de indatorare a persistat, finantistii se asteapta la o perioada pozitiva. Totusi, Noua Zeelanda este ingrijorata de dezechilibrul extern, datoriile ridicate provenite din ipoteci si de o crestere redusa a productivitatii.

In clasamentul FIFA Noua Zeelanda se afla pe pozitia 78, in timp ce in clasamentul Goldman Sachs dupa Produsul Intern Brut aceasta se afla in urma adversarei sale de astazi, ocupand pozitia 61.

Slovacia. Cupa Mondiala din Africa de Sud este prima aparitie a echipei de fotbal a Slovaciei la un turneu major de o asemenea amploare, dupa ce tara si-a castigat independenta in 1993.

Desi ocupa doar pozitia 38 in clasamentul FIFA in faza grupelor de calificare a terminat pe primul loc. De asemenea, cel mai popular sport din Slovacia este hocheiul pe gheata.

PIB-ul per capita in Slovacia a ramas sub media europeana, insa economia a crescut rapid in ultimii zece ani, potrivit unui studiu Goldman Sachs. Aceasta performanta economica combinata cu politica fiscala se reflecta in adoptarea monedei unice europene in 2009, cand a devenit al 16-lea membru al zonei euro.

In pofida bazelor sale economice solide, Slovacia a fost afectata oricum de colapsul comertului odata ce criza s-a adancit de la caderea Lehman Brothers.

Exporturile au scazut cu aproximativ 25%, iar Produsul Intern Brut s-a contractat cu 6,6% in primul trimestru din 2009. Dupa o stabilizarea in timpul verii trecute, economia a revenit pe crestere in a doua jumatate a anului datorita cererii externe. Indicatorii lunari pentru primul trimestru sansa de crestere a economiei a ramas la fel de mare la inceputul anului datorita sectorului auto care s-a stabilizat in intreaga Europa.

Atat din punct de vedere economic, cat si fotbalistic Slovacia a luat fata Noii Zeelande ocupand pozitia 60 in clasamentul Goldman Sachs si 34 in clasamentul FIFA.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.

Vezi aici si cele mai vizionate 5 reclame de la Campionatul Mondial.