Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au propus luni retragerea dreptului de vot in UE pentru statele cu deficite de peste 3% si au ajuns la un compromis privind un guvern economic al statelor din Zona euro, pentru coordonarea politicii economice si bugetare.
De asemenea, ei si-au reinnoit apelurile pentru o taxa globala impusa bancilor si pentru impozitarea tranzactiilor financiare. Cei doi lideri au anuntat ca vor trimite o scrisoare comuna G20, inainte de summitul de la sfarsitul acestei luni, potrivit NewsIn.

Merkel si Sarkozy s-au pronuntat pentru noi reguli pe piata financiara internationala, asftel incat sa nu mai apara crize economice precum cea din prezent. Cei doi s-au intalnit la Berlin pentru a-si coordona pozitiile inaintea summitului Uniunii Europene din aceasta saptamana, relateaza RRA citata de RADOR.

Intalnirea dintre Angela Merkel si Nicolas Sarkozy a stat sub semnul eforturilor de reconciliere intre Berlin si Paris, avand in vedere ca diferentele de opinie dintre Germania si Franta privind modalitatile de combatere a urmarilor crizei economice si financiare, au atins, in ultimele saptamani, cote fara precendent.

Aceste eforturi par sa fi dat roade, Merkel si Sarkozy anuntand ca au ajuns la un compromis privind un guvern economic european al statelor din Zona euro, in vederea coordonarii mai stranse a politicii economice si bugetare a acestor state. Aceasta idee promovata de Franta a fost respinsa, initial, de Germania, care se pronunta pentru un guvern economic mai larg, al tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii si pentru o coordonare mai slab structurata.

Germania si Franta doresc sa vorbeasca cu o singura voce si in ceea ce priveste masurile necesare pentru intarirea Pactului de stabilitate si vor sustine la Consiliul European din aceasta saptamana, printre altele, introducerea de sanctiuni, cum ar fi retragerea dreptului de vot pentru statele cu deficite ce depasesc nivelul impus de Pactul de stabilitate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri