In primul meci al grupei G, selectionata Portugaliei a jucat impotriva Coastei de Fildes. Cele doua echipe ce au in componenta doi dintre cei mai titrati atacanti ai momentului: Cristiano Ronaldo si Didier Drogba.
Meciul s-a incheiat cu scorul de 0-0.

Portugalia
. In ultimii zece ani, Portugalia nu a reusit sa stabileasca o crestere economica solida in toate sectoarele, scrie Goldman Sachs in raportul sau legat de economiile tarilor participante la CM din Africa de Sud.

Scaderea productivitatii a facut din Portugalia o tara neperformanta in comparatie cu vecinii din zona euro, cresterea economica anuala din 2000 a fost in medie de 0,9% comparativ cu cea de 1,4% din zona euro, iar recesiunea a afectat dramatic economia.

Anul trecut Portugalia a avut un deficit bugetar de 9,4% din PIB, mizand pe o reducere la 7,3% din PIB in acest an si la 4,6% din PIB in 2011.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) estimeaza ca deficitul bugetar va ajunge la 7,4% in acest an si la 5,6% din PIB anul viitor.

Pe de alta parte, economia Portugaliei ar putea creste in acest an cu 1% si cu 0,8% in 2011, pe fondul revenirii consumului si a exporturilor.

Portugalia se numara printre favoritele castigarii marelui trofeu, ocupand pozitia a treia in clasamentul FIFA, desi in ierarhia dupa PIB aceasta ocupa locul 49.

Coasta de Fildes. Coasta de Fildes a fost destul de ferita de efectele crizei economice, anunta Goldman Sachs.

Coasta de Fildes este cel mai mare producator de cacao, iar cresterea productiei de petrol a tarii a coincis cu cea a preturilor la bunurile de larg consum. Cu doua treimi din populatie angajata in agricultura, economia ramane expusa la scaderile internationale de preturi precum si la schimbarile climatice.

Fondul Monetar Internationala a anuntat o crestere economica de 3,7% in 2009, precum si prima crestere a PIB-ului per capita din ultimii zece ani.

In clasamentul FIFA, Coasta de Fildes ocupa pozitia 27, in timp ce in indexul Goldman Sachs economia tarii ocupa pozitia 99.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri