Brazilianul Maicon a deschis scorul in minutul 55, iar Elano a majorat avantajul in minutul 72. Singurul gol al nationalei nord-coreene a fost maracat in minutul 89 de Ji Yun-Nam.

Brazilia.
Pentru Brazilia participarea la Cupa Mondiala a devenit o traditie, fiind castigatoarea a cinci titluri de campioana si echipa care a jucat cele mai multe finale de CM. De asemenea, in clasamentul FIFA Brazilia ocupa prima pozitie, fiind si principala favorita la castigarea titlului.

In ceea ce priveste dinamica economica se poate spune ca Brazilia are o evolutie la fel de buna.

In timp ce majoritatea tarilor se confrunta cu situatii economice incerte, cea a Braziliei a revenit deja la ritmul de dinaintea crizei economice. Tari din grupul BRIC - precum India, China si Brazilia - isi revin mai repede ca Statele Unite, Japonia, Marea Britanie si Franta, anunta analistii bancii de investitii Goldman Sachs.

Pentru 2010 Brazilia anticipeaza o crestere economica de 6%. De asemenea, majoritatea analistilor estimeaza ca PIB-ul Braziliei va creste anual cu aproximativ 5% in urmatorii 10 ani.

Potrivit Goldman Sachs, pana in 2040 Brazilia ar putea deveni printre cele mai puternice economii ale lumii, depasind Germania si Italia, principalii rivali ai tarii in fotbal.

Una dintre calitatile pentru care Brazilia a ajuns la aceasta performanta este stabilitatea politica, precum si transparenta care confera un avantaj fata de restul de tari BRIC cunoscute pentru guvernele centralizate.

Coreea de Nord. In Coreea de Nord fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi. Guvernul sprijina fotbalul pentru a deveni un etalon in randul muncitorilor, fiind astfel o prioritate pe agenda politica a tarii.

In ultimii anii nivelul de trai din Coreea de Nord a stagnat, poate chiar s-a deteriorat, desi vecinii sai socialisti - China, Vietnam sau Mongolia - au evoluat, anunta Goldman Sachs.

Economia socialista din Coreea de Nord a atins un nivel de dezvoltare precar, iar sectorul privat se afla inca intr-un stadiu de evolutie embrionic.

Perspectivele de viitor sunt intunecate de incertitudinea politica, lipsa infrastructurii si de sanctiunile ONU. In ierarhia Goldman Sachs, Coreea de Nord ocupa pozitia 96, in timp ce in clasamentul FIFA ocupa locul 105.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.