Sistemul va fi instalat in unitatile 3 si 4 de la Mochovce, care sunt in constructive, scrie NewsIn.

Rolls-Royce a mai livrat sistemul instrumentar SpinlineTM Neutron si pentru toate cele patru unitati ale centralei nucleare de la Dukovany, din Cehia.

Rolls-Royce, furnizor de sisteme instrumentare digitale si de control pentru centralele nucleare, are peste 39.000 de angajati in birouri, fabrici si centre de service din 50 de tari.

In 2009, compania a investit 864 milioane de lire sterline in cercetare si dezvoltare. Veniturile anuale din activitatile de baza au fost de 10,1 miliarde lire sterline in 2009, din care aproximativ jumatate au fost venituri din activitati de service.

Registrul de comenzi ferme si anuntate se situa la 58,3 miliarde lire sterline la 31 decembrie 2009.

In Europa Centrala, Rolls-Royce are sediul la Praga, in Cehia. Are o linie de productie maritima la Gniew, in Polonia, unde sunt angajati aproximativ 400 de oameni, si un centru de service maritim in Croatia.

Peste 300 de motoare aero Rolls-Royce sunt in serviciu in regiunea Europei Centrale. Ele propulseaza o mare varietate de avioane si elicoptere civile, private si militare, inclusiv elicoptere ale fortelor aeriene poloneze si avioane de transport militar care sunt in serviciu in cadrul fortelor aeriene din Bulgaria, Polonia si Romania.

Compania are si un larg spectru de turbine instalate, care deservesc sectorul de energie din Europa centrala. Turbinele Rolls-Royce RB211 transporta gazul printr-o conducta care conecteaza Ucraina de Germania.

Rolls-Royce are, de asemenea, acorduri de furnizare cu companii din Cehia, Polonia si Romania.