Elvetia a reusit sa invinga Spania, vazuta ca una dintre favoritele din acest an pentru castigarea trofeului. Elvetia a deschis scorul in minutul 54 dupa executia lui Fernandes.

Spania.
In economie la fel ca si in fotbal, Spania a trecut prin transformari importante in ultimii zece ani. Prin dublarea Produsului Intern Brut si cresterea rapida a populatiei, economia Spaniei a reusit sa depaseasca cateva recorduri, inclusiv un avans al profitabilitatii sectorului bancar, cel mai bun sistem de trenuri de inalta viteza si o politica fiscala robusta.

Potrivit Goldman Sachs, perspectiva economica este la fel de promitatoare precum echipa de fotbal a Spaniei, iar guvernantii sunt nerabdatori sa introduca reforme structurale.

Dupa colapsul din piata imobiliara, economia Spaniei a intrat intr-o lunga recesiune care a generat un avans al numarului de someri si o crestere impresionanta a deficitului public. Guvernul nu a reusit sa intelega adancimea crizei si a emis un pachet de masuri anti-criza care au ocolit problemele fundamentale.

Dupa o nou semnal in luna februarie, guvernul a prezentat un plan de reforme pentru piata muncii, insa, dupa ce pietele au revenit, Spania nu a reusit sa tina pasul cu aceste reveniri.

Selectionata Spaniei este una dintre favoritele la castigarea titlului, avand unul dintre cele mai valoroase loturi la CM din Africa de Sud. Echipa ocupa locul doi in clasamentul FIFA, in timp ce in clasamentul Goldman Sachs dupa PIB ocupa pozitia 12.

Elvetia. Echipa Elvetiei este una dintre selectionatele ce are un parcurs lung pana la castigarea Cupei Mondiale, insa economia va creste in acest an cu 1,8%, alimentata de cresterea productiei la un record neatins pana acum.

Un alt aspect remarcabil legat de revenirea Elvetiei este aprecierea cu 15% a francului elvetian si consolidarea conditiilor financiare.

Dinamismul stabilitatii Elvetiei este impiedicat de rata somajului destul de ridicata care in ultimele luni a atins nivelul de 4%. Pentru anul viitor, Elvetia se asteapta la o crestere economica de 2%.

In clasamentul FIFA Elvetia se afla pe pozitia 24, in timp ce in cel al Goldman Sachs dupa Produsul Intern Brut se afla pe pozitia 37.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.