Africa de Sud este una dintre cele mai dezvoltate economii de pe continentul african. Aceasta tara are o stare buna a sistemului financiar, juridic si de comunicatii si este unul dintre cei mai importanti producatori de bunuri de larg consum ai lumii.

In perioada 1994-2008 economia Africii de Sud a crescut in medie cu 3,6% pe an.

Rezultatele unei aplicari prudente a politicilor economice au fost eficiente in timpul crizei globale, arata analistii Goldman Sachs.

Introducerea Actului National de Creditare, insotit de reglementarile riguroase din sectorul bancar, au dovedit ca bancile din Africa de Sud sunt flexibile in fata fluctuatiilor de pe pietele financiare internationale.

In timpul recesiunii, economia Africii de Sud s-a contractat cu 1,8%, iar actualele estimari prevad o crestere economica de aproximativ 3% in 2010.

In clasamentul FIFA Africa de Sud ocupa pozitia 83, in timp ce in functie de Produsul Intern Brut se afla pe locul 25 in clasamentul Goldman Sachs.

Uruguay. Uruguayul a reusit anul trecut sa obtina o crestere economica de 2,2% datorita investitiilor straine, relatiilor de comert cu Brazilia precum si ca urmare a politicilor fiscale.

Pentru 2010, Uruguayul se asteapta la o crestere economica de 4,5% datorita investitiilor directe straine, cererii externe catre Brazilia si Argentina, precum si datorita agriculturii si turismului.

Goldman Sachs situeaza PIB-ul Uruguayului pe pozitia 91, in timp ce FIFA pozitioneaza selectionata tarii pe locul 16.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.