Argentina a invins cu scorul de 4-1 (2-1), nationala Coreei de Sud, si acumuleaza sase puncte dupa primele doua meciuri de la CM de Fotbal.

Golurile au fost marcate de Park Chu-Young, in minutul 17 (autogol) si Higuain (min. 33, 76, 80), Lee Chung-Yong (min. 45+1)

Argentina
. Desi a fost pozitionata pe locul sapte in ultimul clasament FIFA, selectionata Argentinei antrenata de legendarul Maradona este una dintre favoritele la castigarea trofeului.

Din punct de vedere economic, Argentina a fost afectata sever de criza economica globala, insa aceasta se pregateste de o revenire solida. Datorita redresarii pretulului la bunurile de larg consum si a comertului global, dar si a impulsului dat de relaxarea fiscal-monetara, Argentina se asteapta la o crestere economica de 4% in acest an.

Imbunatatirea exportului si productiei agricole ar putea duce la un surplus la cresterea economica.

Coreea de Sud. Indiscutabil, Coreea de Sud este cea mai puternica echipa de fotbal din Asia.

Selectionata Coreei de Sud a fost prima echipa asiatica prezenta la o Cupa Mondiala (1954) si prima care a ajuns in semifinale (2002).

De asemenea, aceasta este cel mai frecvent vizitator asiatic la Cupa Mondiala, fiind la a saptea prezenta consecutiva la turneu.

Coreea de Sud a fost una dintre ultimele tari din OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) care a intrat pe crestere economica in primul trimestru. A depasit recesiunea printr-un mix de stimuli fiscali, relaxare monetara si politici fiscale contraciclice.

Economia a reusit sa evite contractia in 2009, spre deosebire de multe economii dezvoltate. Goldman Sachs se asteapta ca exporturile sa ramana puternice datorita cererii globale. Coreea de Sud va continua sa se consolideze si in 2010, bazata pe un surplus de cont curent si intrarilor mari de venituri.

In ultimul clasament FIFA, selectionata Coreei de Sud ocupa locul 47, iar in clasamentul Goldman Sachs, pozitia 13.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal.
Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.