Nationala Greciei a invins a invins cu scorul de 2- (1-1) nationala Nigeriei si acumuleaza trei puncte dupa primele doua meciuri de la CM de Fotbal.

Golurile au fost marcate de K. Uche (min. 16), D. Salpingidis (min. 44) si de V. Torosidis (min. 71). Dupa a doua infrangere consecutiva, nationala Nigeriei mai are sanse mici de a se califica in optimi.

Grecia.
Toata lumea se intreaba daca Grecia va repeta miracolul din 2004, cand echipa antrenata atunci de Otto Rehhagel a castigat Campionatul European de Fotbal.

Din punct de vedere economic, Grecia s-a aflat timp de mai multi ani intr-o cursa de atingere a standardelor de viata europene dupa ce ratele reale scazute au permis mobilizarea semnificativa a economiei in sectorul public si privat, scrie Goldman Sachs, intr-un raport despre economiile echipelor participante la CM.

Fara capacitatea de a creste economia din cauza politicii monetare defectuoase si fara controlul strict asupra participantilor din piata, Grecia a avut nevoie de finantare din partea Fondului Monetar International si a Uniunii Europene, dupa ce economia a intrat intr-o criza economica severa.

Grecia se afla pe pozitia 33 in clasamentul Goldman Sachs, in timp ce in clasamentul FIFA ocupa locul 13.

Nigeria. In prezent, Nigeria se afla intr-un amplu proces de dezvoltare, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale tarii.

Stabilizarea macroeconomica a fost consolidata, iar pretul ridicat al petrolului a ajutat exportatorul energetic sa isi reduca datoria publica si straina.

Pentru acest an, Nigeria se asteapta la o crestere economica de 5,5%, iar pentru anul viitor se asteapta la o crestere de 6% alaturi de o scadere a deficitului bugetar.

Goldman Sachs a pozitionata Nigeria in clasamentul dupa PIB pe pozitia 31, in timp ce FIFA o claseaza pe locul 21.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal. Fie ca tin cu Argentina, Brazilia sau Spania, managerii din Romania numara orele pana la debutul Campionatului Mondial de Fotbal. Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.